Doorgaan naar hoofdcontent

De echte start

 Op dinsdag middag 30 Januari hadden we de lang verwachten Kick-off

Tijdens deze kick-off gaven ik en mijn klasgenoten onze presentaties over wat we mogelijk wouden gaan maken voor ons eindwerk.

Na wat gestoei met mezelf ben ik toch gekomen met een mooi mogelijk concept.
Mijn doelstelling is om een immersieve beleving te maken. Waarbij het publiek door een zelf *gepionierde werk heen loopt.

Licht en geluid zullen de leidende draai zijn waarmee het verhaal verteld word en tot leven komt.
Licht, geluid, sensoren en mijn eigen scouting technieken zullen dan ook als belangrijk element bestaan in het werk.

Hierin speelt zich een verhaal af, waar het publiek onderdeel van word, en doormiddel van sensoren ook invloed kan hebben op de loop van het verhaal of de vertelling hiervan.


Concept beschrijving:

Het publiek gaat een immersieve verhaal vertelling ervaren. Hierbij zullen licht en geluid een grote rol spelen in het vertellen van het verhaal, denk hierbij bijvoorbeeld aan een soort groot hoorspel gesteund doormiddel van licht effecten en kleur. Het publiek wordt daarbij dan ook onderdeel van het verhaal en kan mogelijk invloed hebben op het verloop en de snelheid hiervan doormiddel van sensors.

Dit zal zich afspelen onder een *gepionierde booghaag ook wel een tunnel. Hier zal het publiek doorheen moeten lopen om het verhaal mee te maken. In de boog zullen de lampen en speakers hangen, waarbij nieuwe technologie samen komt met oude technieken. De tunnel zal daarbij dan ook groot zijn van ongeveer 3 meter hoog en mogelijk wel 10 meter lang. De tunnel zal daarbij ook symbool staan voor de loop van een verhaal, maar dat hoe je loopt in de tunnel het verhaal kan veranderen.

Het verhaal zelf zal een wat oud en vergeten verhaal zijn. Een oud sprookjes, een legende, sage of mythe. Een verhaal dat doorverteld is maar zijn weg is kwijtgeraakt.

Zoals beschreven staat de focus bij dit concept nog heel erg op een tunnel. Dit staat nog open voor verandering.



Afbeelding met hemel, buitenshuis, houten, paal

Automatisch gegenereerde beschrijving 

*Pionieren of ook wel Sjorren is een techniek om houten balken met touwen te verbinden.

Reacties